Joulukuu on myös päätöstenteon aikaa

Joulukuinen sininen hämärä, maisemaa vaalentava lumipeite ja Itsenäisyyspäivä kokoaa ajatuksiani ja muistojani sieltä lapsuuden vuosilta tämän päivän tapahtumiin. Sotainvalidi-isäni ja hänen ikäpolvensa ihmisten kova, mutta kunnioitettava tarina pysäyttää aina ja erityisesti näin itsenäisyyspäivän aikana. Heidän ansiostaan saamme nostaa tänäkin vuonna Suomen siniristilipun hämärän kehystämään maisemaan. He ovat ansainneet turvallisen ja hyvän huolenpidon aina viimeiseen iltahuutoon asti.

Kunniakkaalle historiallemme on aina annettava aikaa, mutta yksistään sen muistelemisella ei rakenneta tulevaisuutta. Tulevaisuuden rakentaminen koostuu historian tuntemisesta, tässä päivässä elämisestä ja tulevaisuuteen uskomisesta.

Tulevaisuus on lapsissamme – ajatus on ollut vahvasti mielessä viime vuosien aikana Pudasjärveläisessä päätöksenteossa. Lapsille, nuorille ja ikääntyneille on rakennettu uusia tiloja ja saamme olla ylpeitä siitä. Nyt kun parhaillaan teemme lähivuosien linjauksia, painopiste on oltava entistä enemmän palveluiden sisältöjen tarkistamisessa. Tähän liittyen, kun valtuustolle tulee päätettäväksi ensi vuoden 2019 talousarviokirja, siinä esitetään yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista perheiden tukeminen ja siihen liittyvän laaja-alaisen selvityksen käynnistäminen ja lopulta uusien toimintamallien käyttöönottaminen. Selvitystyöhön tarvitaan kaikki eri osapuolien toimijat, joiden työ koskettaa lapsiperheitä ja lapsia, mukaan luettuna kaupunki, Oulunkaari ja kolmannen sektorin toimijat. Tarvitaan hyviä päätöksiä lapsiperheiden tukemiseksi ja arjen helpottamiseksi. Myös muista kuntalaisia koskettavista palveluista on tarve tehdä vastaavia selvitystöitä.

Näin joulun odottamisen aikaan korostuu lähimmäisen merkitys. Meillä jokaisella on mahdollisuus tavalla tai toisella muistaa myös heikompiosaisia ja yksinäisiä. Pelkkä kuunteleva läsnäolo on jo paljon.

Rauhallista Joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *