Vesasta sanottua

Niilo Keränen, Kansanedustaja, lääkäri: ”Vaikka kansanedustajan on katsottava koko kansan yhteistä hyvää, on erityisen tärkeää, että kansanedustajat tuovat päätöksentekoon erilaisia näkökulmia. Ei alueiden näkemyksiä – mm. siitä syystä maassa on vaalipiirit. Eri ammattien edustajia, erilaisissa elämänpiireissä olevia, lapsiperheiden edustajia, eläkeläisiä, sairastaviakin ja myös työttömiä. Koillismaalta – Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo –  on perinteisesti takavuosikymmeninä ollut kaksi edustajaa. Väen vähenemisen seurauksena pari viime vuosikymmenen aikana kaksi vain kahdella kaudella, muutoin vain yksi. Näistä kunnista Pudasjärvi ja Taivalkoski ovat selvästi erilaisia kuntia kuin Kuusamo, joka porskuttaa vahvan matkailun varassa.
Pudasjärven ja Taivalkosken kaltaisia kuntia on paljon muitakin, vaikkapa Siikajoki- tai Oulujokivarressa tai maakuntamme eteläosissa. Tulevissa vaaleissa meidän näissä kunnissa asuvien on pidettävä huoli siitä, että tämän tyyppisissä kunnissa asuvien ihmisen näkemykset tulevat esiin myös maan korkeimmassa päättävässä elimessä. Vesa on suorapuheinen, esiintymiskykyinen, elämää nähnyt ja kokonaisuudet hallitseva kansanedustajaehdokas, joka tulee osaamaan myös eduskunnan kiemurat. Vesan panosta tarvitaan!”

Aune Turpeinen, Sosiaalineuvos evp., kunnanvaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen: ”Vesa Riekki on vahva arjen asiantuntija ja vaikuttaja. Perheenisänä hän tuntee lasten, nuorten ja perheiden toimeentulon ja muut arjessa esiin tulevat kysymykset. Metsurina elämäntyötään tekevänä hän tuntee maalla ja metsissä, toisin sanoen luonnossa työtä tekevien ihmisten, arjet ja tarpeet niin kuin omat taskunsa. Lisäksi pitkäkestoinen luottamushenkilötoiminta mm. kunnallississa ja kuntaa laajemmissa tehtävissä on tehnyt hänestä vahvan kuntavaikuttajan ja erityisesti maaseutukuntien asiantuntijan. Näitä tietoja ja taitoja tarvitaan nyt valittavassa eduskunnassa, joten Vesa on hyvä valinta kansanedustaksi Koillismaalta.”

Seppo Sammelvuo, Liikuntaneuvos, rehtori, reservin majuri: ”Olen tuntenut Vesa Riekin 70-luvun lopulta lähtien. Oli hänen matematiikan opettajan ensin yläasteella ja sitten metsäkonekoulun puolella. Olimme myös vuosikausia yhtä aikaa kunnallispolitiikassa ja ammatillisen kuntayhtymän hallituksessa.
Vesa on jämerä, isänmaallinen mies, rehellinen ja luotettava. Vesalla on selvät mielipiteet, jotka hän tuo rohkeasti ja kansantajuisesti esiin ja huumoriakin löytyy. Vesan kannanotot eivät tule teoriasta, vaan takana on monipuolinen arjen kokemus ja ymmärrys. Itseäni on miellyttänyt myös se, että hän on ollut tukemassa urheilua ja liikuntaa sekä päättäjänä, että omalla esimerkillään. Vesalla on hyvät eväät entistäkin isompiin ympyröihin.”

Mikko Tiirola, Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja, MTK r.y.: ”Tänä keväänä metsänomistajilla on erityinen syy käydä sekä eduskunta- että eurovaaliuurnilla. Kevään vaaleissa linjataan erityisesti ilmastopolitiikan nimissä asioita, joilla vaikutetaan maaseutuelinkeinojen ja ihmisten elinmahdollisuuksiin. Vaaleissa päätetään metsien käytön linjasta. Katkaistaanko Sipilän hallituksen raivaanman biotalouden kasvu ja uusien tuhansia työpaikkoja tarjoavien metsäteollisuusinvestointien toteuttaminen, joita juuri nyt on suunnittelupöydällä Pohjois-Suomessa useita?
Metsänomistajilla, ja maaseudun ihmisillä laajemminkin, on nyt erityinen syy aktivoitua äänestämään. Eduskunnassa tarvitaan juuri nyt pöllintekojärkeä. Pudasjärveläisellä metsuri Vesa Rieillä on nyt, jos koskaan, erityistä tilausta viedä sitä Arkadianmäelle.”